KOTIJOUKOT
ABOUT US

ABOUT US - IN ENGLISH

 


 Iita, Lotta & Mönkä.
 

Olen Eija Eronen, Rovaniemen Pöykkölässä asusteleva junan tuoma "etelän varis" :-), syntyjäni olen Keravalainen. Kanssani asustavat rottweilernarttu Wunderweiler Ökkömönkiäinen eli Manki ja isosveitsinpaimenkoiranarttu Aurora aus der Wistedter Rappelkiste eli Missi. Vanhempieni luona Ähtärissä asustelevat rottweilernarttu Wunderweiler Änkeröinen eli Mokkelo ja rottweileruros Wunderweiler Örkki eli Bruno.

Rottweilerharrastuksen olen aloittanut 1980-luvulla ja ensimmäinen rottispentue syntyi vuonna 1991 ensimmäiselle rottisnartulleni Sansinille, jolloin hankimme isäni Erkki Erosen kanssa yhteisen kennelnimen Wunderweiler. Osa pentueista on kasvatettu vanhempieni luona Ähtärissä ja osa luonani täällä Rovaniemellä.

Katsotaan, millaisia uusia tuulia harrastus- ja kasvatusrintamalle tuovat vuonna 2010 hankitut isosveitsinpaimenkoiranartut :-) 

Kasvatustyömme tavoitteena on ensisijaisesti luonteeltaan sellainen leppoisa, avoin rottweiler, jonka kanssa tulee toimeen ilman pahempia ongelmia ja jonka kanssa on mukava touhuta ja harrastaa. Kantanarttumme vom Feuerwald Raison Detre on periyttänyt tätä upeaa luonnettaan sukupolvelta toiselle.

Pentueemme kasvatetaan rakkaudella ihmisten parissa, ei tarhaolosuhteissa, sillä varhainen ihmiskontakti oleellisesti edesauttaa pennun kehittymistä yhteiskuntakelpoiseksi. Pentujen tulevilta perheiltä toivomme ensisijaisesti sitä, että pentu otetaan perheenjäseneksi, harrastetaan sillä sitten tokoa, palveluskoiralajeja, pelastuskoiratoimintaa, tai vain lenkkeillään ja elellään lokoisasti. Wunderweiler A-pentue, Sansini ja pennut 1991..
  Mönkän kanssa hakumetsässä.
 

Ja suureksi ilokseni olenkin saanut todeta, että kasvattiemme perheet ovat hoitaneet osansa aivan esimerkillisesti ja kasvattimme ovat saaneet olla "ihmisen parhaita ystäviä": koko kasvatusuramme aikana vain todella harva kasvattimme on vaihtanut kotia. Nämä kodinvaihtajat ovat laskettavissa yhden käden sormilla :-)

Lähellä sydäntäni on erityisesti rottweilerin kanssa harrastaminen; jälki-, haku- ja pelastuskoiratoiminta, jotka aloitin rottweilerurokseni Uso vom Weiltalin eli "Ryskyn" kanssa. Näyttelykehiäkin on tullut kierreltyä. 
Ryskyn kanssa kisasimme palveluskoirien jälki- ja hakukisoissa; hakukisoissa ylimmässä luokassa asti.


Erkki ja Mokkelo & Bruno